Fiske

Från campingen är det nära till fina fiskevatten. Åmans FVO är ett stort sjösystem där abborre och gädda dominerar. Det är lätt att med bil åka till någon av de många sjöar som ingår.

Från campingen kan man promenera längs med Vindelälven eller upp till Noret och fiska i strömmande vatten på Åmsele FVO. Här finns det ädelfisk, bl.a. harr och såklart gädda och abborre! Åmsele FVO har även en tjärn med inplanterad ädelfisk, bara några 100 meter från vägen och ca. 4 km från campingen. Fiskekort kostar från 50 kr/dag. Smidigast är att via telefon eller dator köpa kort:

https://www.fiskekort.se/

Här är en länk med fakta om sjöarna i Vindeln!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_insj%C3%B6ar_i_Vindelns_kommun

Läs mer om fisket i Åman och Vindelälven på

http://www.fiskekort.se/vindelalvsfiske/

Lettiska fiskare med gädda på kroken

8 entusiastiska och proffesionella fiskare kom till oss i Åmsele i början av Juni 2012. De kom på uppdrag från Vindelns fiskevårdsområde för att inventera gäddfisket i de närliggande sjöarna Holmträsk, Innre småträsket, Yttre småträsket och Bastuträsket. Från arla morgon till sen natt var de ute och fiskade. De första dagarna var vädret mulet och kallt och fiskarna var svårflörtade. Sommaren ville inte visa sig och vattenståndet var ovanligt högt för tidpunkten. Men både vädret och fisken ändrade sig efter någon dag och gjorde att fiskarna kunde resa hem nöjda och glada! Här följer en kort statistik över deras fångst.

Antal timmar  229 st

Antal gäddor  162 st

Antal gäddor/timme  0,7 st

Antal gäddor över 70 cm  18 st

Antal gäddor över 90 cm  5 st

Detta betyder att man statistiskt räknat måste fiska 32 timmar innan man får en gädda över 90 cm!